Formule 1

Jenson Button heeft eerste test: "Er valt dus veel te leren, maar het is een racewagen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 februari 2023 10:30 • Print artikel

De Next Gen Chevrolet Camaro ZL1 die dit jaar in Garage 56 aan Le Mans gaat mee doen, is voorzien van koplampen voor het nachtelijke werk. Op de plek waar normaal stickers zitten bij een Nascar, zijn de koplampen nu geplaatst. Daarnaast heeft Jenson Button zijn eerste kilometers op Daytona gereden met de nieuwe auto. De voormalig wereldkampioen Formule 1 reed tijdens zijn eerste kennismaking met de auto ongeveer 20 ronden.

“Persoonlijk is het vooral het gewend raken aan de positie in de auto”, vertelt Button tegen de officiële website van Nascar. “Uiteraard is er de body roll, het voelt als hij overstuurt, maar het is geen oversturen. Het is eigenlijk gewoon de auto die zichzelf zet. Dus de auto rijdt zoals in de Cup Series, hij rijdt erg laag aan de achterkant, dus op de banking is het alsof hij op de grond zit. Er valt dus veel te leren, maar het is een racewagen. En ik kan werken met een racewagen."

De volgende test met zijn teamgenoten Jimmie Johnson en Mike Rockenfeller gaat in Sebring plaatsvinden. Daar gaat het team proberen 18 tot 24 uur lang te rijden. “We werken nog steeds wat aan de setup, maar deze test ging vooral om kilometers te maken, de groep voor het eerst bij elkaar te brengen, werken aan de rijderswissels, banden testen en dat soort dingen”, vertelt Rockenfeller. “Ik denk dat het weer een mijlpaal is, maar we hebben zeker nog wat testen nodig na deze.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS