Formule 1

Jenson Button: "Spa moet blijven om coureurs tevreden te houden"

Uitgegeven door Bart • 13 augustus 2022 05:02

Jenson Button heeft een lans gebroken om het iconische circuit van Spa-Francorchamps langer op de Formule 1-kalender te houden. Het Belgische circuit staat, net als Paul Ricard en Monaco, onder druk. De veiligheid is al jarenlang een thema, maar onder de coureurs is het circuit zeer geliefd. Ook Button houdt van Spa en de Brit hoopt dan ook dan het circuit behouden blijft voor de Formule 1.

Max Verstappen


"Als Spa wegvalt, zou ik zeer teleurgesteld zijn", zegt Button in de WTF1 podcast. "Monaco kan ik niet goed inschatten, want daar spelen achter de schermen andere zaken. Als Spa wegvalt, is dat voor andere redenen, niet omdat het geen goed circuit zou zijn. Het is ��n van de beste circuits ter wereld. Het racen is geweldig, de coureurs houden ervan en de teams gaan er graag naartoe."

De Formule 1 rijdt komend jaar drie races in Amerika en er wordt ook met andere nieuwe locaties gesproken. Volgens Button moet de F1 daar voorzichtig mee zijn. "We weten dat de Formule 1 entertainment is. Een bepaalde tv-show heeft het in Amerika erg populair gemaakt. Dat is fantastisch voor de sport. Maar we moeten er wel voor zorgen dat we geweldige races blijven houden en op geweldige circuits blijven komen."

"Alleen op die manier hou je de coureurs tevreden. Dat helpt mee aan goede races. Coureurs moeten niet denken 'waarom gaan we naar dit circuit? Dit is niet leuk, je kunt niet inhalen en het is te smal'. Ik hou van de mix tussen stratencircuits en old school tracks. We kunnen niet alleen naar het centrum van een stad puur voor de locatie. Het moet ook leuk zijn op televisie met veel race-actie. Dat is ook belangrijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS