Formule 1

Jean Todt vergelijkt Verstappen met Schumacher: "Hij en Max hebben één punt gemeen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 april 2023 19:18

Jean Todt werkte samen met Michael Schumacher bij Ferrari in de Formule 1. Als teambaas stond de Fransman aan de basis van de vele wereldtitels die de Duitser met de Scuderia heeft behaald. Todt werd gevraagd naar de vergelijking tussen Schumi en de huidige wereldkampioen Max Verstappen.

Jean Todt

"Hij is snel en maakt weinig fouten", zegt Todt over de vergelijking van Verstappen met Schumacher tegenover Corriere della Sera. "Hij is een vechter zoals Michael. Maar op menselijk vlak ken ik Max niet genoeg om hem te beoordelen. Michael kon, wanneer hij reed, een beetje verwaand en onhebbelijk overkomen, maar het was een houding die diende om zijn verlegenheid te verbergen. Hij was nederig en twijfelde altijd aan zichzelf. Hij beschuldigde het team nooit, zelfs niet toen de remmen het begaven op Silverstone. Ik maak geen vergelijkingen, maar hij en Max hebben een punt gemeen: ze rijden voor het beste team en dat helpt."

Tegenover de Italiaanse media kon een vergelijking van Ferrari-coureur Charles Leclerc met de legende natuurlijk niet uitblijven. Todt werd gevraagd of Leclerc het net zo goed zou doen in een dominante auto.

"Zeker, in de F1 zijn er de goede coureurs en dan een heel klein groepje hele goede coureurs, waarvan Leclerc deel uitmaakt", besluit de voormalig FIA-president.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS