Karting • Karting Diversen

Jason Duijvestijn zit in een goede flow met twee podiums in Strijen en wil dat een goed vervolg geven in de resterende races

Uitgegeven door Bart • 16 oktober 2022 03:11

Jason Duijvestijn zit lekker in zijn vel. De jonge racer uit Lelystad kent de laatste maanden goede resultaten. Hij zit in een mooie flow. Na twee podiumplaatsen bij clubraces op de kartbaan in Strijen volgde op Junior TT Circuit een top tien klassering bij het NK Karting in de klasse TM-Mini's. Duijvestijn wil zijn goede resultaten een vervolg geven bij de laatste Clubrace in Strijen en in november bij het Laatste NK van Chrono Karting.

Jason Duijvestijn met zijn vader die zijn monteur is

Zijn volgende wedstrijd op de kalender is de clubrace op de kartbaan van Strijen op 16 oktober. Daar was hij dit seizoen al twee keer eerder succesvol met podiumplaatsen. "Ik zit in een goede flow na een mooi podium tijdens de afgelopen twee clubraces in Strijen. Ik ben rustiger in de kart en meer gefocust. Bij de vierde clubrace ging het goed, maar had ik een beetje tegenslag in de kwalificatie met P5. In de eerste race heb ik mijn positie behouden, maar ben ik door een klikbumper voor iemand anders opgeschoven naar P4. In de laatste race startte ik aan de buitenkant en heb ik direct in de derde bocht aan de buitenkant de nummer 3 ingehaald. Dat was voor het oog van mijn vader in de monteursbocht."

Het NK-weekend in Assen ging het ook wel goed, maar we hebben een paar dingen verkeerd ingeschat. Door het wisselende weer met regen en droog moest we gokken. Iedere keer regen, droog, regen, droog. Tijdens de laatste race ging het ineens heel hard regenen, waardoor we voor de verkeerde banden hadden gekozen. Ik ben toch nog in de top 10 gefinisht op P9 in het dagklassement en in de eerste race had ik de tweede snelste tijd van het veld."

Jason Duijvestijn blij met podium

We blikken met Jason ook nog even terug op de derde ronde van het Clubkampioenschap van Strijen. Die wedstrijd zorgde eigenlijk voor een ommekeer. De 11-jarige karter uit Lelystad eindigde na een mooie strijd in de Mini Junioren klasse op de tweede plaats. Na afloop van de finale was Jason extreem blij en het was echt een verhaal van de aanhouder wint. "Ik kwam als derde over de finish en was heel blij dat ik op het podium stond", keek hij met veel genoegdoening terug. "Eindelijk zat het eens mee. Later bleek dat iemand een straf had gekregen, waardoor ik tweede ben geworden. Toen was ik natuurlijk helemaal blij. Ik heb er al vaak goed bijgezeten, maar vaak had ik pech of kreeg ik een tikje. Nu een keer niet en eindelijk stond ik weer op het podium!"

De podiumplaats was dus een enorme opluchting voor het kartcoureur uit de Flevopolder. "Ik zit er altijd zo dichtbij. Vaak eindigde ik net buiten het podium en liep ik de grote bekers net mis, maar toen was het eindelijk wel gelukt om een mooie beker te winnen. Dit is waar je het voor doet, helemaal top. Samen met mijn vader hebben we er veel van genoten."

Jason Duijvestijn wil graag de volgende personen bedanken. "Ik wil graag mijn vader voor het harde werk en het sleutelen, mijn moeder en mijn familie en het hele team van de Kartacademy bedanken. Daarnaast ook mijn sponsoren Michael Top van Top en Top Schoonmaak, Starla Legal, BVL & Co en Hoekstra multimedia."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS