Formule 1

Jan Lammers verwacht heftig 2023: "Mooi dat klassiekers als Spa en Monaco nog op de kalender staan"

Uitgegeven door Bart • 21 september 2022 12:52

De Formule 1 heeft dinsdag de kalender voor 2023 bekendgemaakt. Nieuwkomer Las Vegas was al bekend en het is nu zeker dat Spa-Francorchamps en Monaco ook weer op de kalender staan. In totaal komt de F1 daarmee uit op 24 races. De Dutch Grand Prix in Zandvoort staat gepland voor 27 augustus. Dat is een week eerder dan de voorgaande jaren, waar Max Verstappen toen won. Sportief directeur Jan Lammers kan daar prima mee leven.

Jan Lammers


"Dat weekje maakt niet zo veel uit", zo reageert Lammers bij de NOS. "Het is vooral belangrijk dat we ingedeeld zijn in de nazomer, als het goed weer is en veel mensen al op vakantie zijn geweest."

Het bomvolle seizoen zal de druk op de teams en coureurs doen toenemen. "Het wordt gigantisch druk en de belasting voor de betrokkenen is enorm. Ook voor coureurs wordt het heftig, want ook dit seizoen wordt al als zwaar ervaren. Maar het is een logisch gevolg van de groei van de F1."

"Met het oog op hun financiële toekomst moeten zij haast wel. Er zijn investeringen gedaan die terug moeten worden verdiend. En het is mooi dat klassiekers als Spa en Monaco nog op de kalender staan. Aan zulke circuits heeft de sport veel te danken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS