Formule 1

James Key over sidepots van Mercedes: "Het zal geen grote impact hebben"

Uitgegeven door Bart • 16 maart 2022 10:53

Technisch directeur van McLaren James Key denkt dat de sidepots dit seizoen niet het verschil gaan maken. De Brit ziet zo ongeveer tien verschillende oplossingen wat betreft de sidepots. Mercedes baarde in Bahrein opzien door een auto zonder sidepots in te zetten. Het moet komend weekend blijken of het concept snel blijkt te zijn.

Lando Norris


"Het is een moedige beslissing van Mercedes om dit te proberen", aldus Key in een interview met persbureau PA. "Ze proberen iets compleet nieuws en het vergt veel mechanische engineering om het werkend te krijgen."

"Je kunt ook stellen dat het tien verschillende concepten zijn. Mercedes aan de ene kant en Ferrari aan de andere kant, maar ik weet zeker dat ze beide competitief zullen zijn. Misschien laat het wel zien dat de sidepots dit jaar geen grote invloed gaan hebben. Mercedes heeft de meest extreme oplossing, dus het wordt interessant om te zien of zij het bij het rechte eind hebben."

Key kan nog niet zeggen hoe de krachtsverhoudingen dit seizoen liggen. "Dit jaar is het echt moeilijk om te voorspellen. Tijdens de wintertests rijden teams met andere banden, meer of minder brandstof en andere motorstanden. Dat bepaalt significant hoe snel de auto echt is. Niemand legt al zijn kaarten nu al op tafel, maar het lijkt allemaal dicht bij elkaar te zitten."

"Mercedes en Red Bull Racing zullen zeker sterk zijn en ze zijn extreem gegaan met hun ontwerp", aldus Key. "En dat kun je ook verwachten met de middelen die zij kunnen investeren. Deze aanpak heeft voor hen in het verleden ook gewerkt. Ferrari ziet er ook sterk uit en wie weet zitten wij er ook bij. Niemand kan het nog voorspellen. Na komend weekend weten we meer."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS