Formule 1

Is Daniel Ricciardo klaar om in de Red Bull te stappen? "Hij heeft tien minuten nodig"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 april 2023 09:20

Daniel Ricciardo is dit seizoen terug bij het team van Red Bull Racing. Hij vervult dit seizoen de rol van derde coureur en is tijdens het raceweekend in Australië voor het eerst aanwezig bij het team. Christian Horner vertelde dat hij blij is dat Ricciardo terug is bij de Red Bull-familie en dat hij ‘fit to race’ is.

Daniel Riccardo

Na twee seizoenen bij Renault en twee seizoenen bij McLaren keert Ricciardo voor het eerst sinds 2018 terug bij het Oostenrijkse team. "Het is geweldig om hem weer in het blauw te hebben en weer weer in ons team te hebben. Dit is de eerste Grand Prix die hij dit jaar bijwoont en hij stort zich er helemaal op. Tijdens alle briefings heeft hij hard gewerkt aan de simulator en ook in het Verenigd Koninkrijk om wat raceondersteuning en wat ontwikkelingswerk te doen", vertelt Horner op de persconferentie in Melbourne.

Naast simulatorwerk is Ricciardo naast Liam Lawson ook reservecoureur voor het team. De verwachting is dan ook dat de voorkeur uit zou gaan naar achtvoudig Grand Prix-winnaar Ricciardo, dan Lawson, die enkel vrije trainingen reed voor het team. Maar hoelang zou Ricciardo nu nodig hebben om in de Red Bull te stappen? “Ik zou zeggen dat hij ongeveer tien minuten nodig heeft om klaar te zijn. Hij is in goede vorm. Hij heeft zichzelf fit en gezond gehouden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS