Formule 1

Interne strijd bij Scuderia Ferrari: "Het is een heel dunne lijn om het goed of helemaal fout te doen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 april 2024 02:10

De interne strijd bij Scuderia Ferrari gaat door in China. Charles Leclerc geeft toe dat zijn teamgenoot bij Ferrari Carlos Sainz op dit moment 'sterker' is dan hij, maar hij legt zich niet neer bij een nederlaag.

Charles Leclerc Ferrari F1


Sainz heeft in elke race die hij tot nu toe heeft gereden op het podium gestaan, met als bekroning zijn dominante overwinning in Australië. Leclerc heeft echter het gevoel dat hij het meeste werk te doen heeft in de aanloop naar de Grand Prix van China, nadat hij de laatste keer op Suzuka van zijn startplaats P8 was teruggevallen naar P4.

Hoewel Leclerc er geen probleem mee heeft om toe te geven dat Sainz de afgelopen races de betere Ferrari-coureur was, waarschuwt hij dat hij er klaar voor is daar verandering in te brengen. "Het is simpel: hij doet het beter”, gaf Leclerc toe in de rijderspersconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van China. “In de laatste twee races was hij gewoon sterker."

“Het is nu aan mij om hard te werken, vooral in de kwalificatie, wat normaal gesproken mijn sterke punt is. Ik heb moeite gehad om een snelle ronde neer te zetten. Het is een heel dunne lijn om het goed of helemaal fout te doen op de out-lap en om de banden in het juiste window te krijgen en op dit moment heb ik daar meer moeite gehad dan Carlos. Hij rijdt op een heel hoog niveau en dat is geweldig voor het team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS