Formule 1

"Ik denk dat Red Bull meer te verliezen heeft als iedereen de onderkant van hun auto kan zien"

Uitgegeven door Bart • 31 mei 2023 05:03

Mercedes bracht in Monaco de eerste grote upgrades naar de W14, maar op een uniek stratencircuit als Monaco is er nog weinig over te zeggen. In de vrijdagtrainingen zaten Lewis Hamilton en George Russell er nog redelijk goed bij, maar naarmate er tijdens het weekend meer grip kwam, zakte de Mercedes-coureurs wat weg. Teambaas Toto Wolff verwacht vanaf nu een opgaande lijn.

Lewis Hamilton


"Ik denk dat we goed meestrijden met Aston Martin en Ferrari", zegt Wolff op de website van de F1. "We moeten voorzichtig zijn met onze uitspraken en wachten op de data van Barcelona. Ik verwacht niet dat we daar Aston Martin en Ferrari al achter ons laten. We moeten vooral veel leren op hoe de auto nu reageert en hoe we de setup moeten doen. Zelfs met het oude pakket, dat niet geweldig was, wisten we in Interlagos een race op dominante wijze te winnen. We komen er echt wel."

Wolff heeft nog geen goed beeld van de vernieuwde W14. "In de eerste en tweede training waren we beter dan tijdens de rest van het weekend. Hoe meer grip er kwam, hoe slechter de performance werd. Daar moeten we veel van leren want alles is nog nieuw. De laatste 2,5 à 3 jaar hebben we een goede auto voor de race maar niet voor de kwalificatie. De zondag zijn positiever dan de zaterdagen."

Na de crash van Lewis Hamilton in de derde training kon de F1-wereld een glimp opvangen van de vloer van de Mercedes. Tijdens de kwalificatie gebeurde hetzelfde bij Red Bull na de crash van Sergio Perez. Wolff kon er niet mee zitten. "Ik denk dat Red Bull meer te verliezen heeft als iedereen de onderkant van hun auto kan zien."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS