Formule 1

Honda wordt vanaf 2026 de motorenleverancier voor het Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team

Uitgegeven door Peter Vader • 24 mei 2023 05:02

TOKYO Ė Honda Motor Co., Ltd. heeft vandaag zijn plannen aangekondigd om vanaf het seizoen 2026 deel te nemen aan het FIA*1 Formula One World Championship (F1) als leverancier van motoren. Honda is overeengekomen om een samenwerking aan te gaan met het Aston Martin Aramco Cognizant Formula Oneģ Team om motoren te leveren die voldoen aan de nieuwe F1-regelgeving voor motoren die in het seizoen 2026 van kracht worden.

Honda_Aston_Martin_logo

Om zijn doel na te streven om tegen 2030 koolstofneutraal te zijn, zal de F1 vanaf het seizoen 2026 nieuwe reglementen invoeren met een maximale vermogensverhouding tussen motor en elektromotor van 50/50. Dit betekent een forse toename van de inzet van elektrisch vermogen ten opzichte van de stroomverhouding*2, terwijl ook het gebruik van een 100% duurzame brandstof vereist is.

Concreet vereisen de 2026-reglementen een vermindering van het motorvermogen en een verdrievoudiging van het vermogen van het energieterugwinningssysteem (ERS), dat in bepaalde situaties, zoals in geval dat er geremd wordt, kinetische energie terugwint en omzet in elektrische energie. Dit resulteert in een maximaal vermogen dat ongeveer gelijk is tussen de motor en de motor.

Deze wijzigingen in de reglementen voor de F1-motoren zijn consistent met de richting die Honda is ingeslagen om CO2-neutraliteit te realiseren. Het naleven van deze voorschriften zal van grote betekenis zijn om Honda belangrijke kansen te bieden om de ontwikkeling van toekomstige technologieŽn in die richting voort te zetten. Op basis van deze overtuiging nam Honda de beslissing om een nieuwe uitdaging in de F1-racerij aan te gaan.

De Honda Racing Corporation (HRC), die sinds 2022 verantwoordelijk is geworden voor zowel auto- als motorsportactiviteiten, zal ook de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de ontwikkeling van power units, racedeelname en het management voor F1-races.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS