Formule 1

Honda denkt aan verbeterde motor voor Max Verstappen: "We moeten niet alleen volgen"

Uitgegeven door Bart • 28 november 2021 07:30 • Print artikel

Honda trekt zich na dit jaar terug uit de Formule 1 en hoopt maar wat graag af te sluiten met een wereldtitel. Dan wel met Max Verstappen bij de coureurs, dan wel met Red Bull bij de constructeurs. De laatste weken zijn de zorgen toegenomen over de zeer snelle Mercedes. Vooral Lewis Hamilton is de laatste twee races in topvorm.

Max Verstappen Honda


Honda-topman Toyoharu Tanabe toonde zich tevreden met de tweede en vierde plaats in Qatar, maar weet dat er iets extra's nodig is voor de races in Jeddah en Abu Dhabi. "We moeten analyseren wat er dit jaar goed gegaan is en wat we voor de laatste twee races nog kunnen doen", zo zegt Tanabe in een interview met het Japanse AS Web.

"We hebben nog veel werk te verzetten voor de races in Jeddah en Abu Dhabi. In Qatar was het verschil met Mercedes al niet meer zo groot als in Brazilië, dus we moeten afwachten hoe het tijdens de laatste twee races zal zijn. We willen het maximale uit onze motor halen en moeten ervoor zorgen dat we zo goed mogelijk voorbereid zijn."

Tanabe zag het momentum dit seizoen al meerdere keren wisselen. "Dan hadden we wind tegen, dan hadden we wind mee. Ik weet niet hoe de wind tijdens de laatste twee races zal staan. Het hangt van het hele pakket af. Als Honda moeten we niet alleen volgen, maar ook onze eigen mogelijkheden zo optimaal mogelijk benutten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS