Formule 1

Het gestuntel bij Ferrari moet maar eens afgelopen zijn: "Ferrari kan zich dit niet permitteren"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 maart 2023 08:00

Ferrari begon op zijn zachtst gezegd niet heel lekker aan het nieuwe Formule 1-seizoen. Het team heeft in twee races tijd al een behoorlijke achterstand op Red Bull en staan ze op de vierde positie in het constructeurskampioenschap. Daarnaast is er veel gerommel in de organisatie structuur van het team. Ren� Aurnoux is ��n van de criticasters en stelt dat er snel iets veranderd bij het team uit Maranello.

Rene Arnoux

Waar het team in 2022 ijzersterk begon aan het seizoen, waren ze na de race in Saoedi-Arabi� al blij dat beide heren punten hadden gescoord. In Bahrein viel Charles Leclerc vijftien ronden voor het vallen van de vlag uit door problemen aan zijn krachtbron. Carlos Sainz kon de tegenstanders niet bijhouden. Vlak voor het einde van de race verloor hij ook nog eens zijn podiumplaats aan Fernando Alonso. In Saoedi-Arabi� ging het ook niet zonder slag of stoot. Leclerc kon al direct rekenen op een gridstraf van tien plekken, omdat hij al voor de start van het tweede weekend aan zijn derde electronics unit zat. Het hele weekend was Ferrari het vierde team en eindigden ze dan ook op de zesde en zevende positie.

Voormalig werknemer Ren� Arnoux ziet het gestuntel bij het team met leder ogen aan: "Deze Ferrari vreet banden�, zo begint hij tegenover het Italiaanse La Gazzetta dello Sport: �Vandaag de dag geeft meer PK's je geen zeges meer in de Formule 1. Het draait nu volledig om de aerodynamica van de auto's."

"Er moet nu echt snel iets gaan gebeuren. Een bijzonder merk zoals Ferrari kan zich dit namelijk niet permitteren, al helemaal als je ziet dat Red Bull een soort raket heeft gebouwd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS