Formule 1

Helmut Marko velt vernietigend oordeel over de kansen van Sergio Pérez

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 juni 2023 13:06

MONTMELO - De kansen van Sergio Pérez om dit jaar de wereldtitel te winnen zijn 'voorbij', en Max Verstappen heeft zijn teamgenoot 'nooit' als een echte bedreiging gezien. Dat zegt teamadviseur van Red Bull Helmut Marko.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


Pérez en Verstappen gingen de Grand Prix van Monaco in met een verschil van slechts 14 punten, waarbij Verstappen drie overwinningen had gepakt tegenover de twee van zijn teamgenoot.

Maar terwijl Verstappen tweede werd in de races die hij niet won, kwam Pérez tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië niet verder komen dan P5. Dat was de belangrijkste factor in het verschil in punten. Omdat de Mexicaanse coureur opnieuw de fout in ging tijdens een Q1-sessie in Monaco, heeft Verstappen nu 39 punten voorsprong op zijn teamgenoot en Marko beschouwt Marko de titelrace voor gezien. "Maar in werkelijkheid zag Max Pérez nooit als een serieuze bedreiging", aldus de Oostenrijker.

In schril contrast hiermee is de 80-jarige teamadviseur vol lof over zijn tweevoudig wereldkampioen Verstappen en zijn Ayrton Senna-achtige capaciteiten.

Het is niet de eerste keer dat Marko denkt dat er iets Senna-achtigs schuilt in de capaciteiten van Verstappen, en nu lacht hij omdat anderen dat idee oppikken. "Ik vergeleek Max een paar jaar geleden met Senna en werd uitgelachen", zei hij. "De betweters van toen hebben langzaam geen argumenten meer. Max heeft zich niet alleen ontwikkeld als coureur, maar ook als persoonlijkheid. De ongelooflijke kwalificatieronde die hij zaterdag in Monaco reed, komt nu al in de buurt van Senna. Max is de beste in alle omstandigheden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS