Formule 1

Helmut Marko ontkracht geruchten over woede van Max Verstappen en bekritiseert de FIA inzake Alonso

Uitgegeven door Peter Vader • 24 maart 2023 18:01

Tijdens het interview van de Oostenrijkse omroep ORF hekelde Helmut Marko de geruchten dat Max Verstappen zo woedend was over zijn defecte aandrijfas na de kwalificatie in Jeddah, dat hij de debriefing na de sessie boycotte. "Max was net over een zware griep heen", benadrukt Marko. 'Heb je gezien hoe hij eruitzag toen hij uit de auto stapte? Het ging echt niet goed met hem. Hij wilde zo snel mogelijk naar bed." Het is echter ook waar dat er aanhoudende tekenen van spanning zijn tussen de Nederlandse coureur en zijn teamgenoot Sergio Perez, vooral omdat ze klaar lijken voor een onderlinge strijd in het team voor de coureurstitel van 2023. Zo negeerde Verstappen aantoonbaar de instructies van het team om niet voor de snelste raceronde te gaan.

Helmut_Marko_en_Max_Verstappen_wereldkampioen_2021


"Beiden hielden zich min of meer aan de instructies", zei Marko. “Vijf ronden voor het einde kregen ze te horen dat ze op volle snelheid konden rijden. Checo is ook een goede tacticus, dus hij probeerde ook de snelste ronde neer te zetten, maar maakte een fout in de eerste sector en dat was dat. Maar we hebben twee topcoureurs en we moeten ervoor zorgen dat we zo ver mogelijk vooruitkomen voordat de windtunnelstraf zijn effect krijgt."

In hetzelfde ORF-interview bekritiseerde Marko ook nog even de FIA vanwege de klungelige afwikkeling van het Fernando Alonso-incident. "Het incident met de krik gebeurde in ronde 20", zei Marko in een bericht van GrandPrix247. “Het is belachelijk dat hij de race uitreed, de ceremonie had en toen pas de straf van 10 seconden kreeg. En toen was het nog belachelijker dat het daarna weer werd teruggedraaid."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS