Formule 1

Helmut Marko ontkent 'gemuilkorfd' te zijn te midden van toenemende interne spanningen bij Red Bull

Uitgegeven door Peter Vader • 24 maart 2023 11:01

Al enige tijd wordt er gefluisterd dat het niet botert tussen het nieuwe Red Bull-management en Dr. Helmut Marko. De Oostenrijker heeft nu weer ontkend dat hij gemuilkorfd was na de Grand Prix van Saoedi-Arabië van afgelopen zondag. De afgelopen weken gingen er geruchten over problemen achter de schermen bij het hogere management van Red Bull, aangezien met name Helmut Marko gaat samenwerken met Oliver Mintzlaff - de vervanger van wijlen Dietrich Mateschitz als CEO. Volgens de Oostenrijkse omroep ORF verhinderde de persdienst van Red Bull dat Marko na de race in Jeddah zijn gebruikelijke interview na de race hield. "Maak je geen zorgen", zei de 79-jarige Marko tegen de krant Österreich, "dat laat ik niet gebeuren. Ik zal altijd zeggen wat ik denk op elk moment."

Helmut_Marko_F1_Red_Bull
Geruchten over een gemuilkorfde Helmut Marko:"Maak je geen zorgen, dat laat ik niet gebeuren. Ik zal altijd zeggen wat ik denk op elk moment."

Sommigen speculeerden dat de geruchten over Marko’s ‘gemuilkorfd’ zijn, kwamen nadat hij de spot dreef met Mintzlaff omdat hij toezicht hield op de 7-0 voetbalnederlaag van RB Leipzig – eigendom van Red Bull - tegen Manchester City.
"Dat werd erg overdreven in Duitsland", benadrukte Marko. “Mijn relatie met de heer Mintzlaff is echt goed. We wisselen regelmatig ideeën uit. Maar ik heb altijd de wens om onafhankelijk te blijven.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS