Formule 1

Helmut Marko kan lachen om actie van Verstappen: "In het allerlaatste rondje pakte hij de snelste ronde zodat Checo niet kon reageren"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 maart 2023 16:05

Het team van Red Bull was opnieuw oppermachtig. In Saoedi-Arabië eindigde het team voor de tweede opeenvolgende Grand Prix op de eerste en tweede positie. Sergio Perez won de race voor Max Verstappen. De Nederlander reed vanaf P15 naar de tweede stek, maar moest hoe dan ook de snelste ronde van zijn teamgenoot afpakken.

Helmut Marko

Verstappen startte vanaf de vijftiende positie. Tijdens de kwalificatie had hij problemen met zijn aandrijfas en moest hij de handdoek in de ring gooien. In de race had hij opnieuw problemen aan zijn RB19, maar hij liet zich niet tegenhouden om de tweede positie in de race te pakken. Daarnaast wilde hij heel graag de snelste ronde op zijn naam schreven. Tot aan de laatste ronde had teamgenoot Perez deze in handen.

Dr. Helmut Marko kan met terugwerkende kracht wel lachen om Verstappen, die op het laatste moment de snelste rondetijd reed. Bij Sky Deutschland sprak de Oostenrijker zich uit: "Dat was echt weer typisch Max! In het allerlaatste rondje pakte hij de snelste ronde zodat Checo niet kon reageren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS