Formule 1

Helmut Marko gunt Vettel rust, maar ziet hem graag terug op het oude nest

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 februari 2023 11:00 • Print artikel

Sebastian Vettel is sinds het vallen van de vlag in Abu Dhabi officieel geen Formule 1-coureur meer. De Duitser vond het wel welletjes en hing zijn helm voor onbepaalde tijd aan de wilgen en schuift niet onder stoelen of banken dat hij een terugkeer in de autosport uitsluit. Afgelopen weekend deed hij mee aan de Race of Champions in het Zweedse Pite Havsbad en toen laaiden de verhalen over een mogelijke terugkeer weer op, Helmut Marko roept iedereen op om Vettel wat rust te gunnen.

Sebastian Vettel

De viervoudig wereldkampioen kreeg een groots afscheid in Abu Dhabi en onder andere Lewis Hamilton en Fernando Alonso vertelden toen al dat ze denken dat de Duitser terug zal keren in de Formule 1. Bij Red Bull gaan ze er overigens van uit dat Vettel ooit nog een keer terug keert op het oude nest als adviseur of manager.

In gesprek met n-tv vertelde Red Bull-adviseur Helmut Marko dat hij denkt dat Vettel eerst een tijd rust nodig heeft om bij te komen van het hele Formule 1-circus: "Ik denk dat hij eerst maar eens op zoek moet gaan naar zichzelf en dat hij dat moet kijken naar wat hij precies wil. Als hij een rol in een manager wil, dan komt daar net zoveel druk en reistijd bij als hij had als coureur."

Marko gaf in het verleden al vaker toe dat hij een terugkeer van Vettel wel ziet zitten. Vettel won namelijk vier titels als werknemer bij de Oostenrijkse renstal. Vettel, Christian Horner, Adrian Newey en Marko legden dan ook de fundering voor het huidige team van Max Verstappen. Ook nu zegt Marko Vettel er graag bij te hebben: ďWe weten hoe hij werkt. We hebben van zijn lessen geleerd wat hij kan bereiken en we weten dat hij een open-minded en intelligente jonge man is."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS