Formule 1

Helmut Marko en Franz Tost ontkennen ultimatum aan Nyck de Vries

Uitgegeven door Bart • 26 mei 2023 19:01

Nyck de Vries heeft van zijn team AlphaTauri en de Red Bull-leiding geen gele kaart of ultimatum gekregen. Dat bevestigen Helmut Marko en Franz Tost in gesprek met Viaplay. Eerder ging het gerucht dat De Vries zich in Imola, Monaco en Barcelona moest bewijzen. In de tweede vrije training in Monaco zat de Fries zeer dicht in de buurt van teamgenoot Yuki Tsunoda.

Nyck de Vries


Teambaas Franz Tost zegt bij Viaplay dat er geen tijdspad is uitgestippeld. "Voor Nyck is het belangrijk dat hij hier in Monaco goed presteert en dat hij daarna een goed weekend in Barcelona heeft. Dat is een circuit dat hij goed kent. Ik hoop dat de auto daar goed is en dan zullen we zien hoe het gaat."

Red Bull-adviseur Helmut Marko eist verbetering van onze landgenoot. "Het mag duidelijk zijn dat Nyck niet goed presteert. In het begin van het seizoen was hij vijf tienden langzamer dan Yuki en dat is nu nog zo'n drie tienden. Helaas had hij crashes tijdens de laatste twee races. Het moet beter en dat is alles. Als hij dat doet, zit hij goed. Een ultimatum hebben we zeker nog niet gesteld en er is ook geen gele kaart uitgedeeld. Maar hij moet wel beter gaan presteren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS