Formule 1

Helmut Marko bevestigt gesprekken verkoop AlphaTauri

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 maart 2023 19:00

Wat AlphaTauri zelf eerder ontkrachtte, wordt nu door Helmut Marko wel bevestigd. Er waren geruchten over de verkoop van AlphaTauri, Marko geeft toe dat er gesprekken zijn geweest en voert de druk aardig op bij het team. Volgens de Oostenrijker moet het team van Nyck de Vries beter gaan presteren.

Verkoop AlphaTauri

Marko sluit de verkoop van het zusterteam van Red Bull Racing allesbehalve uit. Bij Formel1.de vertelt de Le Mans-winnaar dat de prestaties van het team moeten verbeteren: "Noch de sportieve prestaties, noch de financiële prestaties zijn op het niveau van de Red Bull-normen. Het is waar dat de negende plaats voor AlphaTauri in het constructeurskampioenschap niet voldoet. Dat betekent dat er vooruitgang geboekt moet worden."

Marko geeft toe dat er bij Red Bull hardop nagedacht is over de verkoop van AlphaTauri. De kosten wegen namelijk niet op tegen de baten: "Het is ook waar dat de financiële investering bij AlphaTauri te hoog is in vergelijking met de inkomsten. Tijdens dit proces hebben we natuurlijk de mogelijkheden besproken. Maar het was altijd duidelijk dat AlphaTauri bij ons zou blijven. Het is een belangrijk onderdeel van ons werk met jonge mensen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS