Formule 1

Helmut Marko: Sergio Pérez wordt 'wakker geschud' uit WK 'droom'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juni 2023 11:53

MONTMELÓ - Red Bull-adviseur Helmut Marko gelooft dat het tijd is voor Sergio Pérez om 'wakker te worden' en het winnen van de Formule 1-titel te vergeten na zijn kwalificatie in de aanloop naar de Grand Prix van Spanje.

Sergio Pérez Red Bull F1


Met twee overwinningen uit de eerste vijf races leek Pérez het momentum te hebben vior een titelstrijd tegen Red Bull-teamgenoot Max Verstappen in de dominante RB19-auto.
Na slechts zes punten achterstand op Verstappen na zijn overwinning tijdens de GP van Azerbeidzjan vorige maand, staat de Mexicaan nu echter een achgerstand van 39 punten.

Ondanks dat Pérez in Miami op poleposition startte, werd hij ruim verslagen door als negende gestarte Verstappen, voordat hij in de eerste fase van de kwalificatie in Monaco uitviel.

Pérez' problemen duurden zaterdag voort in Barcelona, waar hij na een gang door het grind in Q2 niet verder kwam dan P11, terwijl Verstappen zijn vierde pole van 2023 opeiste.

Tijdens de GP van Australië in april werd Pérez uitgeschakeld in Q1 nadat hij door blokkerende wielen in het grind gleed voordat hij zelfs maar een getimede ronde kon neerzetten.
Marko is niet echt onder de indruk van Pérez' plotselinge ineenstorting en zegt dat zijn coureur zich moet herpakken omdat hij zich heeft laten meeslepen door het vooruitzicht om Verstappen te verslaan in het wereldkampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS