Formule 1

Helmut Marko: 'Ik hoor over updates van rivalen, maar ik zie het niet op de stopwatch'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juni 2023 09:33

MONTMELÓ - Helmut Marko heeft zijn verbazing uitgesproken over het onvermogen van de rivalen van Red Bull om het team uit Milton Keynes in te halen. Nu de RB18 een van de meest dominante auto's uit de F1-geschiedenis blijkt te zijn, lijkt de auto van Red Bull in 2023 een verbetering te zijn, aangezien het team tot nu toe alle zes races van het seizoen 2023 heeft gewonnen.

Helmut Marko

Het ziet ernaar uit dat dat record zondag wordt verbeterd, aangezien Max Verstappen op pole start en Red Bull-senioradviseur Marko toegaf dat hij verbaasd was dat andere teams niet in staat waren om het gat te dichten.

In gesprek met Sky Sports F1 na de kwalificatie in Barcelona zei Marko: "Ik hoor alleen maar over updates, maar ik zie het niet op de stopwatch. Ik denk dat we een hele goede auto hebben verbeterd ten opzichte van vorig jaar en we waren verrast dat onze rivalen niet dichterbij zijn gekomen”, zei de 80-jarige Oostenrijker.

"Ik denk dat wij het juiste doen en het is duidelijk dat er iets niet goed gaat bin onze rivalen."
Marko doelde waarschijnlijk op Ferrari en Mercedes, die beide grote upgrade-pakketten hebben meegenomen naar de laatste twee races, maar nog steeds onder het tempo van Red Bull lijken te zitten.

De sessie van zaterdag in Spanje verliep evenwel niet van een leien dakje voor Red Bull, want Sergio Pérez vervolgde zij mislukte race in Monaco met een exit in Q2. Marko zei dat de Mexicaan zondag een goede race nodig had om zijn zelfvertrouwen een boost te geven.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS