Formule 1

Heeft Williams F1 Racing een foutje gemaakt met een grote aankondiging?

Uitgegeven door Peter Vader • 3 februari 2023 11:31

Gulf Oil beloofde een terugkeer naar de Formule 1 na het afscheid van McLaren eind 2022.Er is een groeiend geloof dat Williams per ongeluk een nieuwe samenwerking met Gulf Oil heeft gelekt, nadat het Britse team een Gulf-sponsorpagina aan hun website had toegevoegd, voordat deze snel werd verwijderd. Helaas ging de verwijdering van de pagina niet snel genoeg, aangezien het nieuws over de pagina al snel op sociale media terechtkwam.

Williams_F1_bovenaanzicht

Foutje, bedankt!
In een snelle, digitale tijd is het moeilijk om zaken verborgen te houden. Vooral als het gaat om grote ontwikkelingen, die miljoenen mensen interesseert. Dus internet-speurders hebben geconstateerd dat Williams een partnerpagina heeft gemaakt die gewijd is aan Gulf, maar dat diezelfde pagina ook weer is verwijderd omdat “de samenwerking nog niet officieel is aangekondigd", schreef Decal Spotters op Twitter. Gezien de mogelijke fout die Williams hiermee heeft gemaakt, wordt alom verwacht dat het in Grove gevestigde team een samenwerking met de olieproducent zal aankondigen. Dat betekent dat de Williams’ kleurstelling voor 2023 de beroemde kleuren van Gulf kan bevatten.

"Big F1 news coming soon"
De oliemaatschappij heeft hun intentie om in de Formule 1 te blijven niet verborgen gehouden, na hun breuk met McLaren aan het einde van vorig seizoen 2022. Gulf schreef zelfs op Twitter dat "Big F1 news coming soon". Mocht een mogelijke samenwerking worden aangekondigd, dan zal Williams waarschijnlijk een enorme financiële injectie krijgen. Een samenwerking van die omvang zal de nieuwe teambaas James Vowles en beide coureurs waarschijnlijk als muziek in de oren klinken, gezien de voordelen die het beroemde Gulf-logo zou kunnen hebben bij het aantrekken van fans.

Williams_Gulf_livery
Wordt het zoiets?

Betere tijden
Ondanks het mogelijke lek door het team hebben noch Gulf Oil noch Williams de samenwerking bevestigd. De vraag blijft natuurlijk waarom zou Williams zijn website updaten met een Gulf-sponsorpagina, als er niets speelt? Williams hoopt in 2023 verder op te rukken op de F1-grid, na een frustrerend 2022-seizoen, waarin het ooit succesvolle, Britse team in 2022 het F1-kampioenschap afsloot als hekkensluiter. Desondanks beleefde Alex Albon een uitstekend seizoen en kreeg hij terecht een nieuw meerjarencontract aangeboden, aldus een bericht van Formula1news. Dit betekent dat de Thaise coureur het komende seizoen beschikbaar zal zijn om rookie-teamgenoot Logan Sargeant te ondersteunen. Voor Sargeant is 2023 een seizoen om gewend te raken aan de Formule 1 en inzicht te krijgen in het kampioenschap. Het wordt een jaar van ontwikkeling en wennen voor de jonge, talentvolle Amerikaan.

Williams coureur

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS