Formule 1

Heeft Frederic Vasseur de GP van Saoedi-ArabiŽ wel gekeken? "We hebben een stap naar voren gezet"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 maart 2023 06:00

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur vindt dat het Italiaanse team in Saoedi-ArabiŽ vooruitgang heeft geboekt ten opzichte van de eerste Grand Prix van het seizoen in Bahrein. Net als in 2022 speelde de harde band parten in de slechte racepace van het team. Carlos Sainz en Charles Leclerc eindigden respectievelijk op de zesde en zevende positie.

Frederic Vasseur

Frederic Vasseur had er het volgende over te vertellen: ďWe bevinden ons in een vroege fase van het seizoen, dus het is nog te vroeg om conclusies te trekken over de machtsverhoudingen, maar we hadden een hoog tempo in de kwalificatie. We hebben een stap naar voren gezet en het gat op Mercedes en Aston Martin gedicht. In de kwalificatie was Charles drie of zelfs vier tienden sneller dan Aston Martin en Mercedes.Ē

Terwijl Carlos Sainz een sterk tempo kon aanhouden op medium banden, verloor het team volledig snelheid op Hard. Charles Leclerc deed het goed op soft, maar ook hij had problemen op de harde-compound.

Vasseur gaf toe dat het team niet begrijpt waarom hun auto op de long runs snelheid te kort komt, ondanks dat hij in ťťn ronde snel is. Het team zal nu hard werken om te onderzoeken wat het probleem is en hoe ze het kunnen oplossen.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS