Formule 1

Haas verwacht weinig van upgrades in Spa en Monza: "Op normale banen zal het beter werken"

Uitgegeven door Bart • 19 augustus 2022 05:29

Haas-teambaas Gunther Steiner is goed te spreken over de upgrade die in Hongarije op de auto is gezet. De Italiaan waakt echter voor te veel optimisme voor de races op hoge snelheidsbanen als Spa-Francorchamps en Monza. De vernieuwde Haas kan in Zandvoort en de circuits die na Monza volgen beter voor de dag komen.

Gunther Steiner


Haas koos ervoor om lang te wachten met de upgrades. In Hongarije werd alleen de auto van Kevin Magnussen van nieuwe onderdelen voorzien. Mick Schumacher moet langer wachten omdat hij eerder in het seizoen meerdere keren gecrasht is. "Op normale banen zullen de upgrades beter moeten werken", zegt Steiner tegen het Duitse Motorsport Magazin. "Je moet de upgrades niet beoordelen op de prestaties in Spa en Monza."

"We hebben een paar kleine upgrades voor de hoge snelheidsbanen, maar die maken ons geen 5 tot 7 km/uur sneller", aldus Steiner. "Voor deze banen zullen we komend jaar met upgrades komen. Voor dit seizoen is het al te laat. Het lukte ons niet voor Spa en Monza en voor de rest van het jaar komen we dat soort circuits niet meer tegen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS