Formule 1

Haas-teambaas Guenther Steiner niet tevreden over bandenslijtage: "Terug naar de tekentafel"

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 juni 2023 19:16

Het team van Haas is één van de teams die het lastig heeft met het verlengen van de levensduur van de Pirelli-band. Haas-teambaas Guenther Steiner stelt dat zijn team snel terug moet naar de tekentafel om de problemen op te lossen.

Haas F1 Guenther Steiner

Haas-coureur Nico Hulkenberg startte de GP van Spanje vanaf P7, maar kukkelde in de race snel naar beneden doordat de bandenslijtage erg hoog uitviel. Hulkenberg moest maar liefst drie keer de pits opzoeken voor een nieuw setje rubber, geen standaard situatie in de Formule 1.

"Het was een nogal teleurstellend resultaat", zegt Steiner in een persbericht. "We konden de banden gewoon niet in leven houden. We moesten een keer vaker naar binnen dan de rest, maar zelfs als we door waren gereden, dan eindigden we alsnog in dezelfde positie. We moeten terug naar de tekentafel om zo snel mogelijk een oplossing te vinden."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS