Formule 1

Haas-coureur Kevin Magnussen klaar voor Jeddah: "Geweldig circuit"

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 maart 2023 15:59

Kevin Magnussen slaagde er tijdens de openingsrace in Bahrein niet in om punten te scoren. De Deense Haas-coureur komt dit weekend in Jeddah in actie. Magnussen scoorde vorig jaar twee punten in Saudi-Arabië en hoopt dit komend weekend te herhalen.

Kavin Magnussen

“Vorig jaar was Saudi-Arabië een sterk weekend. Toen ik met een vijfde plaats uit Bahrein kwam en naar Jeddah kwam, waren de verwachtingen hooggespannen en was het tempo in de auto goed. We hadden een beetje pech met de strategie. De safety car kwam op een voor ons kwetsbaar moment uit, maar we zijn er toch in geslaagd om een paar punten te scoren en ik hoop dat we hier dit jaar weer sterk kunnen zijn.”

Het Saudische circuit is ontworpen door Carsten Tilke. Het circuit telt 27 bochten en 6,1 kilometer asfalt. Door de blinde bochten, vloeiende bochten en enorme snelheden is het een echte lieveling, ook Magnussen is groot fan van het circuit: “Ik vind het een geweldig circuit. Vorig jaar was ik er voor het eerst en het is een heel leuk en opwindend circuit om te rijden, dus ik hoop dat het niet te veel is veranderd of in ieder geval niet ten kwade is veranderd. Ik hoop dat het nog steeds een spannende plek wordt om te rijden. Het is een circuit waar het vertrouwen in de auto erg belangrijk is. Je moet zelfverzekerd en blij zijn met de auto en graag pushen, want het is een vrij vlakke baan.”

“Op sommige plaatsen waar je komt, vind je heel snel de groove en ik voelde dat vorig jaar in Jeddah het geval was. Het is een van die circuits die ik echt leuk vind en waar veel gevolgen zijn voor het overschrijden van de limiet, en het is moeilijker om dicht bij de limiet te komen dan naar andere circuits te gaan met run-off.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS