Formule 1

Guanyu Zhou wil uit de schaduw van teamgenoot Bottas treden: "vastbesloten om eerste punten te scoren"

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 maart 2023 05:01

Guanyu Zhou mocht tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen in Bahrein enkel in de schaduw staan van teamgenoot Valtteri Bottas. De Chinees komt komend weekend in actie tijdens de Grote Prijs van Saoedi-Arabië. Zhou is vastberaden om punten binnen te hengelen tijdens de tweede race van het seizoen.

Guanyu Zhou


“Het seizoen beginnen met punten was een goede motivatie voor het team, inclusief mijzelf. Ik was blij om mijn bijdrage te leveren door de snelste ronde te scoren en een punt af te pakken van onze rivalen. Nu we naar Saoedi-Arabië gaan voor de tweede ronde van het kampioenschap, heb ik honger en ben ik vastbesloten om ook mijn puntentotaal voor het seizoen te openen.”

Zhou vertelt dat de auto in Bahrein dag na dag beter aanvoelde, wat aantoonde dat het team de goede kant op gaat: “We moeten de marges blijven zoeken om onze progressie vast te houden en nog meer te verbeteren."

"We kunnen nu al voorspellen dat het veld weer krap zal worden, maar als we erin slagen alle mogelijke prestaties uit onze auto en ons team te halen, zie ik geen reden waarom we dit weekend niet nog hoger zouden mikken."

“Ik was blij om mijn bijdrage te leveren door de snelste ronde te scoren en een punt af te pakken van onze rivalen. Nu we naar Saoedi-Arabië gaan voor de tweede ronde van het kampioenschap, heb ik honger en ben ik vastbesloten om ook mijn eerste punten voor het seizoen te scoren."

"In Bahrein voelde onze auto dag na dag beter aan, wat aantoonde dat we de goede kant op gaan: we moeten de marges blijven zoeken om onze progressie vast te houden en nog meer te verbeteren. We kunnen nu al voorspellen dat het veld weer krap zal worden, maar als we erin slagen om alle mogelijke prestaties uit onze auto en ons team te halen, zie ik geen reden waarom we dit weekend niet nog hoger zouden moeten mikken.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS