Formule 1

Guanyu Zhou verbaast zichzelf: "Tevreden tot nu toe, maar de starts kunnen veel beter"

Uitgegeven door Bart • 6 augustus 2022 16:20

Rookie Guanyu Zhou wist dit jaar al regelmatig Q2 of Q3 van de kwalificatie te halen. De Chinees van Alfa Romeo is tevreden met zijn seizoen tot nu toe, maar weet ook dat er in de kwalificatie geen punten verdeeld worden. Zhou verzamelde tot nu toe vijf WK-punten en dat steekt schril af ten opzichten van de 46 punten van teamgenoot Valtteri Bottas.

Guanyu Zhou


"Overall ben ik best tevreden", zo vertelt Zhou tegen onder meer RacingNews365. "Ik heb mensen verbaasd en dat ik Q3 haalde was voor mijzelf ook een verrassing. Voor mijn gevoel hebben we daar niet zo veel kansen voor gehad. Dat was een goede prestatie en goed nieuws voor mezelf dat ik vooruit ging."

Daarmee legde hij de lat meteen hoger voor zichzelf. "Als je zoiets presteert, wil je meteen meer. Ik ben nog steeds een rookie, maar ik baal ervan als ik in Q1 word uitgeschakeld. Aan het begin van het jaar had ik daar nog vrede mee, maar nu is Q2 het minimale doel. Ook al zit het in het middenveld heel dicht bij elkaar."

Zhou heeft al veel doelen kunnen afstrepen, maar hij heeft ook crashes en DNF's achter zijn naam staan. Dat heeft hij ook al meegemaakt. "Misschien waren dat er een paar te veel, maar de meeste doelen heb ik al behaald. Als je Q2 haalt, wil je ook Q3 halen. Aan de andere kant moet ik nog steeds dingen leren en daar werk ik met het team aan. Daarnaast moeten we echt de starts verbeteren. Daar hebben we veel problemen mee. De starts zijn inconsequent en onvoorspelbaar. Hopelijk krijgen we dat snel opgelost."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS