Formule 1

Guanyu Zhou niet tevreden, maar updates zijn in het vizier: "Hopelijk stap voorwaarts maken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 maart 2023 12:55

Alfa Romeo-coureur Guanyu Zhou eindigde de Grote Prijs van Saoedi-Arabi� op de dertiende positie. De Chinees was teleurgesteld met de dertiende stek. Hij vertelde dat punten in Jeddah zeker mogelijk waren geweest.

Guanyu Zhou

"We zagen er sterk uit in de eerste stint, ons tempo was goed en het leek erop dat de top tien binnen handbereik was."

Zhou was tevreden met de overall prestatie van Alfa Romeo. Hij stelt dat baanpositie op een stratencircuit als Jeddah ontzettend belangrijk is. Na de Safety Car kwam Zhou namelijk vast te zitten in een DRS-trein: "Natuurlijk maakt de baanpositie altijd het verschil op stratencircuits zoals deze, en helaas kwam ik vast te zitten in een DRS-trein toen de Safety Car uitkwam. Vanaf dat moment was mijn race in gevaar en konden we niet veel meer doen."

"Het was gewoon niet onze dag, maar ik denk dat we als team in de toekomst veel meer kunnen bereiken.� Over twee weken reist het veld af naar Melbourne, Zhou kan niet wachten om in Australi� zijn potentieel tentoon te stellen: "Over een paar weken krijgen we een nieuwe kans in Melbourne, waar we wat upgrades aan onze auto zullen brengen: hopelijk stellen ze ons in staat om de stap voorwaarts te maken die we nodig hebben om te blijven vechten voor punten."

"We hebben laten zien dat we het kunnen en dat we naar voren kunnen vechten, en ik heb er alle vertrouwen in dat we dat opnieuw kunnen bereiken in Australi�."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS