Formule 1

Groeiende rivaliteit en frustratie, is de volgende ruzie tussen Horner en Wolff een kwestie van tijd?

Uitgegeven door Peter Vader • 22 september 2022 05:03

We herinneren ons nog allemaal dat vorig jaar Christian Horner en Toto Wolff op gespannen voet met elkaar leefden. De verwijten en aanvaringen waren niet mals, smullen voor de pers, maar doet uiteindelijk geen goed aan het imago van de Formule 1. Christian Horner heeft nu toegegeven dat hij vorig seizoen een "verhitte discussie" had met Toto Wolff in de racecontrole en weg van het oog van de niets verhullende camera's. Horner onthulde dat hij boos was op Wolff en beschuldigde hem van "lobbyen bij de racedirecteur" nadat hij hoorde dat de Mercedes-baas e-mails stuurde naar racedirecteur Michael Masi. De aanleiding van hun ruzie was de crash van Max Verstappen met 51G tijdens de Britse Grand Prix, waarna de Nederlander uit voorzorg naar het ziekenhuis werd overgebracht, terwijl Lewis Hamilton in het juiste spoor bleef om daarna zijn overwinning wel erg uitbundig te vieren.

Christian_Horner_en_Toto_Wolff_discussie
Christian Horner en Toto Wolff in een verhitte discussie

Niet lobbyen
In de Beyond the Grid-podcast van de F1 gaf Horner toe dat hij erop had aangedrongen dat fans via de tv-uitzending toegang zouden krijgen tot meer teamradio. Dit werd vorig seizoen van kracht, maar werd geschrapt nadat het leek te laten zien dat teambazen de racedirecteuren bij beslissingen in een bepaalde richting duwden. Horner benadrukte echter dat de radioberichten van het team aan de FIA via de teammanager hadden moeten gaan en niet via de teamleiders. Hij zei: “Het was in Barcelona dat ik plotseling hoorde dat ze een conversatie aan de telefoon uitzonden tussen Toto en Michael (Masi, red.). En ik vond dat een beetje vreemd, want ik had nog nooit een één-op-één-kanaal gehad, het was altijd gecentreerd door onze teammanager. "Toen drong het pas echt tot me door op Silverstone. Waar er ineens ontzettend veel dialoog was van Toto met Michael. Dan stuurt hij hem een e-mail en gaat hij zelfs naar boven naar racecontrol. Dat vond ik ongelooflijk eenzijdig, een teambaas mag volgens mij niet mag lobbyen en invloed uitoefenen op de racedirecteur.”

Behoorlijk gekwetst
“Achteraf hadden Toto en ik tijdens dat evenement een nogal verhitte uitwisseling in racecontrole. Toto beweerde duidelijk dat zijn coureur niet bestraft moest worden en ik had een coureur in het ziekenhuis liggen en een auto die uit de race was gekatapulteerd; ik voelde me er behoorlijk gekwetst door."

Nog meer botsingen?
De rivaliteit tussen het duo lijkt zich te hebben voortgezet in 2022, waarbij het paar blijkbaar opnieuw botste tijdens de Canadese Grand Prix van dit seizoen. Wolff had aangedrongen op nieuwe reglementswijzigingen nadat Hamilton rugpijn had opgelopen door het ‘stuiteren’ tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Christian Horner en Ferrari-baas Mattia Binotto reageerden heftig hierop en beweerden dat Wolff "zijn s**t verloor" met de andere bazen. De druk lijkt inmiddels van de ketel, maar onderhuids blijft er toch wel sprake van onuitgesproken wrok. Bij de minste of geringste incident kan de woede zo weer oplaaien. Nogmaals, smullen voor de sensatiepers, maar niet goed voor de Formule 1.

Crash_Max_Verstappen_en_Lewis_HamiltonBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS