Formule 1

Gianmaria Bruni verwacht niet in de fabrieks Porsche 963 te zitten: "Wat de toekomst voor mij in petto heeft"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 juli 2022 16:00

Gianmaria Bruni verwacht niet dat hij voor Porsche plaats gaat nemen in de nieuwe LMDh. De Porsche 963 werd recent gepresenteerd door het automerk uit Weissach, maar noemde nog niet haar volledige lineup van coureurs. De Italiaan die op dit moment in de GTE-Pro van het FIA World Endurance Championship uitkomt voor de fabrikant, zegt dat hij bereidt is om een overstap te maken om in de LMH-klasse uit te komen.

Porsche 963

De coureur kwam in 2018 over van Ferrari, nadat hij daar drie keer de 24 uur van Le Mans won en ook kampioen in de GTE-Pro werd in 2013 en 2014. Kevin Estre en Michael Christensen werden door Porsche uit de GTE-Pro-coureurs geselecteerd voor de nieuwe auto. De naam van Bruni viel echter niet. De verwachting is dat er nog twee coureurs bekend gemaakt gaan worden, maar daar verwacht de Italiaan dus niet bij te zitten.

“Op het moment nee, ik ga er niet bij betrokken worden”, reageert Bruni tegenover het Amerikaanse Motorsport. “Dus weet ik niet wat de toekomst voor mij in petto heeft. Ik sprak er nog niet over met de bazen, dus heb ik niet nagedacht over wat te doen. In de komende weken gaan we zien wat de opties zijn en wat de beste optie voor mij is.” Naast Porsche zelf gaan in ieder geval Jota en JDC-Miller met een klantenauto van de 963 rijden. De coureur geeft aan dat dat een optie voor hem is.

“Zeker, ze gaan die hebben, maar ik ben er niet zo bij betrokken”, reageert Bruni. “Zeker, ze gaan ze hebben, maar ik ben er niet bij betrokken.” Over de aantrekkingskracht van zo’n rol zegt hij: “Oh ja, 100 procent. Dit is waar de klasse voor gemaakt is, iedereen kan dezelfde auto hebben en vechten voor overwinningen.” Porsche is niet de enige fabrikant die de stap naar de LMDh gaat maken. Een ander merk ziet de Italiaan dus als een optie.

“Natuurlijk zou het mooi zijn”, vervolgt de GTE-coureur. “Om van de Formule 1 via de formule-auto’s naar de GT te gaan, klinkt het misschien mooi om mijn carričre te eindigen in de Hypercar. Maar het moet ook een goed pakket zijn om dat te doen. Mijn eerste prioriteit is Porsche, omdat ik de afgelopen vijf jaar bij hen gezeten heb, dus laten we eerst gaan bekijken wat zij er van vinden. En dan zien we hoe het vandaaruit verder gaat.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS