Dakar • Africa Eco Race

Gerard de Rooy niet ontevreden: "Wij reden zo'n 150 km/u, maar de buggy's haalden wel 180 of 190"

Uitgegeven door Bart • 5 januari 2018 09:21

Gerard de Rooy kende donderdag een goede dag in de derde etappe van de Africa Eco Race. De aanvoerder van het Petronas Team De Rooy Iveco was opnieuw veruit de snelste truck, maar kwam 48 minuten na de buggy van etappewinnaar Mathieu Serradori over de finish. Na afloop kreeg De Rooy 25 minuten terug, omdat hij had moeten wachten voor een gecrashte motorrijder. "Ik had het idee dat we daar 35 tot 40 minuten hebben stilgestaan." Wuf van Ginkel haalde opnieuw de finish niet, dit maal door motorproblemen.

Gerard de Rooy

De Rooy had meer dan 45 minuten voorsprong op de tweede truck van Jan van de Laar, maar het gaat hem niet alleen om het klassement bij de trucks. De Rooy wil de Africa Eco Race winnen. Daarvoor moet hij nog wel 1.33.57 goedmaken op Vladimir Vasilyev.

De derde etappe met een proef over 400 kilometer van Foum Zguid naar Assa was niet in een voordeel van de trucks. "Het was een snelle etappe met veel stenen", reageert De Rooy. "We reden zo'n 150 kilometer per uur, maar de buggy's haalden wel 180 of 190. Er viel niet veel te winnen."

Circa 80 kilometer voor de finish kreeg De Rooy te maken met een leeg lopende band. Monteur Darek Rodewald kon de band al rijdende wat oppompen, maar in de laatste 20 kilometer was de band te zwaar beschadigd. "Een band verwisselen kost meer tijd dan voorzichtig doorrijden. Ik ben niet ontevreden met het resultaat. al had ik liever minder tijd verloren."

Niets gewonnen met de Oudejaarstrekking? Niet getreurd. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. De volgende trekking van januari komt er alweer aan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS