Dakar • Africa Eco Race

Vrachtauto van Gerard de Rooy kan de auto's niet bijbenen: "Weer geen ideale proef voor de trucks""

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 januari 2018 03:16

In 1.47.22 raffelde Gerard de Rooy de 211 kilometer van de zesde etappe van de Africa Eco Race 2018 af. Met zijn gemiddelde snelheid van 118 kon hij echt niet tippen aan de 144 km/u die Mathieu Serradori haalde met zijn buggy. De Rooy gaf 19.56 toe op de Fransman. In de eerste proef in Mauritanië ging het gaspedaal dus weer helemaal naar beneden, net als in de etappes in Marokko.

Gerard de Rooy Van Dakar naar Africa Eco Race 2018

De Rooy had gehoopt dat het nu gedaan was met die snelle proeven. “Gelukkig zaten er een paar slechte stukken in en was het minder saai dan de laatste etappe voor de rustdag, maar dit was inderdaad weer geen ideale proef voor de trucks.”

De gemiddelde snelheid van De Rooy werd iets getemperd door een snelle stop onderweg. “Er ging een olielampje branden. Dat moesten we even controleren, maar het was niks.”

De deelnemers aan de Africa Eco Race trokken in de ochtend in karavaan over de grens van Mauritanië. Petronas Team De Rooy Iveco was als eerste over de grens, wat betekende dat Gerard de Rooy een paar uur moest wachten voor hij aan de proef kon beginnen. “Ik heb maar even een dutje gedaan”, zei hij bij aankomst in het bivak in de buurt van Chami.

Voor de volgende dagen staat het eerste deel van de marathonetappe op het programma. Na een special van 486 kilometer komen de deelnemers wel terug in Chami, maar moeten de voertuigen in een parc-fermé dat verboden terrein is voor de assistentie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS