Dakar • Africa Eco Race

Gerard de Rooy kwam Hoondert met 150 voorbij denderen: "Geen zin om op laatste dag turbo op te blazen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 januari 2018 12:43

Nog heel even en dan zit de Africa Eco Race erop, met een ererondje over het strand bij Lac Rose zondagmiddag. De laatste echte etappe was er eentje met een proef van 220 kilometer en Adwin Hoondert genoot er volop van. Gerard de Rooy kwam Hoondert met 150 voorbij denderen, maar de Zeeuwse coureur liet zich niet verleiden er achteraan te gaan. “Ik ben niet boven de 130 uit geweest”, vertelt hij in het bivak in Saint Louis, in Senegal. “Ik had geen zin op zo’n laatste dag nog te turbo op te blazen of een ander geintje mee te maken. We hebben één dag serieuze stukken gehad, daar wou ik het graag bij laten. Het had zomaar kunnen gebeuren: onze Hongaarse collega Kovacs stond ook nog kapot.”

Africa Eco Race Adwin Hoondert

Hoondert had genoten van de proef. “Er zaten wat duintjes is en veel leuke, snelle stukken. We hebben het hartstikke gezellig gehad in de cabine. Het was een lekker dagje.”

Na de proef volgde een lange verbinding de grens met Senegal over. Er ging een wereld voor Hoondert open. “Je komt de grens over, via een lange dijk en een soort geitenpad en dan verandert alles. Het is echt top hier in vergelijking met Mauretanië. Wat een armoe. Al die jongetjes langs de kant van de weg. Daar word je niet vrolijk van. Senegal is totaal anders.”

In het bivak op het oude vliegveld van Saint Louis had Hoondert wel een biertje verdiend, vond hij. Hij kijkt terug op een geslaagde en vooral mooi rally. “Het was echt heel gaaf. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb. Van de aankomst in Dakar zondagmiddag kan ik me nog geen voorstelling maken. Ik weet hoe het in Buenos Aires is; dat heb ik nu wel gezien. Ik zie het wel gebeuren morgen. Ik ben benieuwd.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS