Dakar

Ook Africa Eco Race-deelnemers zoals Team de Rooy aanwezig op RTL GP Pre-proloog

Uitgegeven door Johan Vis • 24 oktober 2017 12:22

Liefhebbers van zand, modder, snelheid en brute voertuigen kunnen over twee weken hun hart weer ophalen in Valkenswaard: het Eurocircuit staat op zondag 5 november opnieuw in het teken van de RTL GP Pre-proloog, waar dit jaar naast de Dakar-deelnemers ook de Nederlandse deelnemers aan de Africa Eco Race van de partij zullen zijn!

RTLGP Dakar Pre Proloog Eurocircuit Valkenswaard 2016

Team De Rooy met volle sterkte naar Valkenswaard

Voor de 14e editie van de RTL GP Pre-proloog staat er opnieuw de nodige actie en spektakel op het programma voor de liefhebbers van de rally-raid. De Nederlandse deelnemers aan de Dakar Rally zullen op het Eurocircuit opnieuw van dichtbij te bewonderen zijn, maar ook de Nederlandse deelnemers aan de Africa Eco Race geven dit jaar acte de presence. Ook tweevoudig Dakar-winnaar Gerard de Rooy en zijn teamgenoot Wuf van Ginkel zullen dus in actie komen op het Eurocircuit, net als een aantal andere Afrika-gangers als Adwin Hoondert en Aad van Velsen. Verder zal uiteraard ook Ton van Genugten namens Team De Rooy in actie komen in Valkenswaard. Van Genugten moet in januari samen met de Argentijn Federico Villagra de eer van Team De Rooy hooghouden in de Dakar Rally in Zuid-Amerika.

RTLGP Dakar Pre Proloog Eurocircuit Valkenswaard 2016

Zwaar geschut

Bij de auto’s zal er flink wat zwaar geschut over het Eurocircuit gaan scheuren. Bernhard ten Brinke keert in januari terug naar de Dakar Rally en is met de gloednieuwe Toyota Hilux ook weer van de partij op de RTL GP Pre-proloog. Ten Brinke is echter niet de enige rijder die met een Toyota Hilux in actie zal komen. Ook Maik Willems en Peter van Merksteijn zullen voor het nodige spektakel gaan zorgen met een Toyota, wat met de terugkeer van de waterbak geen al te grote moeite zal zijn…

RTLGP Dakar Pre Proloog Eurocircuit Valkenswaard 2016

Uiteraard wordt het deelnemersveld compleet gemaakt met de deelnemers uit het motoren- en quadklassement. Eén van de motordeelnemers aan de start is Mirjam Pol, die in Valkenswaard opnieuw de vrouwelijke eer zal hooghouden ter voorbereiding op haar terugkeer in de Dakar Rally in januari.

RTLGP Dakar Pre Proloog Eurocircuit Valkenswaard 2016

Dakar-titelverdediger Peugeot opnieuw van de partij

Naast het spektakel op de baan is er ook naast het parcours weer voldoende te beleven dit jaar. Zesvoudig Dakar-winnaar Peugeot zal opnieuw aanwezig op het Eurocircuit en neemt dit jaar ook de spectaculaire Peugeot 3008 DKR mee naar Valkenswaard, de auto waarmee het team afgelopen jaar een 1-2-3 scoorde in het autoklassement. Uiteraard wordt er ook weer aan de jongste fans gedacht met onder andere een stormbaan op het middenterrein, waar ook een potje Voetbal Inside Darts Voetbal kan worden gespeeld.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS