Formule 1

Geplaagd Ferrari spreekt van productieve dag: "De race pace is goed"

Uitgegeven door Bart • 18 maart 2023 12:46

Ferrari zit in het begin van het seizoen in de hoek waar de klappen vallen. Na de uitvalbeurt van Charles Leclerc in Bahrein en de gridstraf voor het opnieuw vervangen van de electronica, zijn nu ook bij beide auto's de motoren vervangen. Op de vrijdag in Jeddah maakten Leclerc en Carlos Sainz vooral veel meters om meer data te verzamelen.

Carlos Sainz


"We hebben meerdere nieuwe onderdelen uitgeprobeerd en die werken zoals we verwacht hadden", zegt Leclerc over zijn vrijdag in Saoedi-Arabi�. "Het is moeilijk in te schatten hoe competitief we zijn omdat iedereen een andere programma afwerkt. Het gevoel in de auto is behoorlijk goed. We gaan voor een goede kwalificatie, maar door de gridstraf van tien plaatsen ligt de focus vooral op de race en het goedmaken van posities."

Teamgenoot Sainz sprak van een intense dag in Jeddah. "Dit is een erg ongewoon circuit met hele specifieke karakteristieken. Dat vergt heel specifiek werk om de balans goed te krijgen. We moeten nog wat performance zien te vinden, maar over het algemeen voelt de auto goed aan. De race pace is goed en we proberen zo ver mogelijk naar voren te kwalificeren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS