Formule 1

George Russell ziet kracht Mercedes: "We hadden in Singapore kunnen winnen"

Uitgegeven door Bart • 5 oktober 2022 14:04

George Russell is ervan overtuigd dat Mercedes de Grand Prix van Singapore had kunnen winnen. De Brit liet in de slotfase zijn snelheid zien door de snelste raceronde te rijden, maar op dat moment was het kwaad al lange tijd geschiet. Russell miste Q3 van de kwalificatie en startte na een motorwissel helemaal achteraan. Na een contact met Mick Schumacher liep de teamgenoot van Lewis Hamilton een lekke band op en zat een finish in de punten er niet meer in.

George Russell


"We reden in niemandsland om eerlijk te zijn", zo kijkt Russell op de website van de F1 terug op zijn race. "Het was het waard om als eerste naar slicks over te schakelen. Na de herstart vlogen we over de baan. In de eerste ronde na de safety car haalde ik al drie man in."

"Daarna had ik dat contact met Mick. Ik weet niet precies wat er gebeurde. Voor mijn gevoel liet ik hem meer dan genoeg ruimte. Zonder dat hadden we in de punten kunnen finishen, omdat we echt vlogen en ook nog de snelste ronde reden met 2 seconden verschil. Ik ben blij dat we de problemen van de kwalificatie hebben opgelost en dat dat niet aan een gebrek aan talent lag. Het is echt jammer, want we hadden de auto om te winnen."

Russell ziet de progressie die Mercedes dit seizoen maakt. "Daar ben ik trots op. We zijn in de Formule 1 om races te winnen. Punten is altijd goed en we hebben een goede serie races neergezet. Dit was het eerste weekend, samen met Silverstone, dat we geen resultaat hebben gepakt. Zo gaat het soms nu eenmaal."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS