Formule 1

George Russell zeer teleurgesteld: "Ik heb een podium weggegooid"

Uitgegeven door Bart • 29 mei 2023 08:02

George Russell kan niet tevreden zijn met zijn prestatie in Monaco. Naar eigen zeggen heeft hij een grote kans op het podium laten liggen. Uiteindelijk moest de Brit na contact met Sergio Perez genoegen nemen met de vijfde positie. Zijn tijdstraf van 5 seconden leidde niet tot een lagere klassering.

George Russell


Russell kreeg de straf voor een 'unsafe rejoin'. Hij schoot rechtdoor en bij het terugkeren op de baan kwam hij in contact met achterblijver Sergio Perez die een dramatische race kende. Russell baalde na afloop zichtbaar.

"Ik ben heel teleurgesteld in mezelf. Na de pitstops lag ik voor Lewis en Esteban. Ik maakte een fout, helemaal mijn eigen fout. Het ergste was nog dat ik niet eens aan het pushen was. Ik trapte op de rem en blokkeerde. Dat heeft het team een podium gekost."

Op het moment dat de regen viel in Monaco waren het verraderlijke omstandigheden. "Een derde deel van de baan was heel nat, maar een andere deel was best droog. Als je de witte lijn raakt als het nat is, is het net alsof je op ijs rijdt. Uiteindelijk zijn het dezelfde omstandigheden voor iedereen."

Russell reed net als teamgenoot Lewis Hamilton met een ge-update W14. "Op basis van dit circuit kunnen we nog geen oordeel vellen. In Barcelona krijgen we de echte test. Het wordt heel interessant om te zien hoe de auto daar gaat presteren. Wat er ook gebeurt, we gaan er veel van leren en van daaruit willen we verder omhoog."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS