Formule 1

George Russell reed bijna DTM voor BMW totdat de telefoon ging: "‘Hey George, ik ben net begonnen bij Mercedes en je bent..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 augustus 2020 04:09

Het had niet veel gescheeld of George Russell was niet in dienst van Mercedes getreden. De Brit had in 2017 bijna in de DTM getekend voor die andere Duitse autofabrikant BMW. De huidige Williams-coureur had al bijna zijn akkoord aan het automerk uit Beieren gegeven, tot hij een belletje van Gwen Lagrue kreeg. De man die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de rijders bij de Zilverpijlen.

George_Russell_F1_Williams

“Ik ben eigenlijk onofficieel de reservecoureur voor BMW in de DTM geweest”, vertelt Russell in de podcast Beyond the Grid. “Ik deed een rookietest bij ze en dat ging ongelofelijk goed en ik stond op het punt van het tekenen van een contract voor een fulltime stoeltje in de DTM met hen. Op dat moment had ik het min of meer geaccepteerd dat ik geen ondersteuning had om me in de Formule 1 te krijgen. Het was een enorm salaris, het is waarschijnlijk het volgende beste na Formule 1 en ik was toegewijd om dat pad op te gaan.”

Tot echter dat telefoontje van Lagrue kwam, toen de coureur in het huis van zijn ouders in een warm bad zat. “Ik lag op een dag in bad en ik kreeg een telefoontje van een Franse gast die Gwen Lagrue heet”, aldus de Williams-coureur. “Hij zei tegen me: ‘Hey George… Ik ben net begonnen met werken bij Mercedes en je bent de eerste jongen die ik vast wil leggen’. Dat is hoe het begon, in dat bad in 2016! De gesprekken gingen door, ik tekende een contract in 2016 en officieel werd ik een Mercedes-coureur aan het begin van 2017.” Inmiddels is de rest geschiedenis.

George Russell won de GP3-series met ART Grand Prix in 2017 en ging daarna naar de Formule 2 met hetzelfde Franse team. In 2018 won hij weer een titel en dat opende de deur bij Williams, waar hij in 2019 instapte.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS