Formule 1

George Russell radeloos over snelheid Red Bull: "Dat is best zorgwekkend"

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 maart 2023 16:30

Na de eerste vrije training in Saoedi-Arabië lijkt Red Bull opnieuw de dominante factor te zijn. George Russell eindigde de eerste vrije training op de vijfde positie en verwacht dat Red Bull het hele weekend blijft domineren. De Brit stelt dat het Oostenrijkse team een ander niveau heeft bereikt.

George Russell

Op het Bahrain International Circuit in Sakhir veroverde Red Bull een oppermachtige 1-2 finish. Mercedes moest genoegen nemen met de vijfde en zevende positie. Ook in Jeddah lijkt Mercedes achter Red Bull en Aston Martin te komen.

Tegenover de internationale media sprak de Britse coureur zich uit: "Toen ik de Grand Prix van Bahrein terugkeek, zag ik dat Red Bull een seconde sneller was dan de rest en dat hun engineers zeiden dat ze rustiger aan moesten doen. Dat is best een beetje zorgwekkend en we moeten ze ook credits geven. Ik denk dat we een paar dingen op hun auto zagen die heel erg interessant zijn."

"Natuurlijk komen er races waar ze betrouwbaarheidsproblemen krijgen, waar ze crashen of dat er iets anders gebeurt. Ze zijn echter een klasse apart op het moment. Ik denk dat iedereen in de paddock denkt dat ze hun volledige potentie nog niet hebben laten zien. Ze houden iets achter en ik zie geen reden waarom ze niet elk weekend de snelste zullen zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS