Formule 1

George Russell formeel gewaarschuwd na 'echt gevaarlijk' contact met Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juni 2023 10:15

MONTMELÓ - George Russell en Mercedes hebben een formele waarschuwing gekregen van de FIA nadat hij tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje in aanraking was gekomen met teamgenoot Lewis Hamilton op het rechte stuk. Beide Mercedes-coureurs reden op volle snelheid over het rechte stuk van de pitstraat in het laatste deel van Q2, waarbij Hamilton in de slipstream raakte van Russell.

George Russell

Maar toen Hamilton zich naast zijn teamgenoot bewoog, leek Russell over te steken naar de andere kant van de baan en raakten de twee elkaar, waarbij een stuk van Hamiltons voorvleugel de lucht in vloog en de zevenvoudig wereldkampioen afremde en op het gras terechtkwam.

Hij was niet onder de indruk van wat er op de baan gebeurde en zei over de teamradio: "George ging gewoon achteruit. Dat is echt gevaarlijk. Ik heb misschien wat schade aan de auto."

Russell reageerde toen via zijn eigen radiokanaal: "Je hebt me niet verteld dat er een auto achter zat", voordat hij eraan toevoegde: "Ja, sorry jongens, ik weet niet wat er allemaal gebeurde tijdens de sessie. Enorm heftig stuiteren op hoge snelheid, ik kreeg de banden niet aan de praat."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS