Formule 1

George Russell en Lewis Hamilton reden met compleet andere set-up: "We moeten voor het middenveld kwalificeren"

Uitgegeven door Bart • 18 juni 2022 16:02

In de vrijdagtrainingen in Montreal noteerden de coureurs van Mercedes nog geen toptijden. George Russell en Lewis Hamilton gebruikten de vrije trainingen om te experimenteren en zagen onder meer Fernando Alonso en Sebastian Vettel sneller gaan. Russell gaf na de sessie aan dat de set-ups van beide auto's totaal verschillend waren om later in het weekend ergens in het midden uit te komen. Het geeft nogmaals aan hoe zoekende de achtvoudig regerend wereldkampioen bij de constructeurs is.

George Russell


Russell genoot wel van het rijden op het Circuit Gilles Villeneuve. "Het is old school en erg uitdagend, maar de auto's springen enorm over de kerbs. Onze performance was nog niet geweldig. We zaten ver van de topteams en ook andere coureurs als Fernando en Seb zagen er sterk uit. Er is voor ons nog flink veel werk te verzetten."

"Het is erg hobbelig en de auto's zijn enorm stijf", vervolgt Russell. "We kunnen niet over de kerbs zoals we dat gewend zijn. In VT2 hadden Lewis en ik waarschijnlijk het grootste verschil in set-up ooit. We zullen ergens in het midden uitkomen. Het is zaak dat we ons voor het middenveld kwalificeren. We hebben een sterke auto voor de race en zijn het derde team om de grid, maar als er nog één of twee auto's voor ons staan, kan het tricky worden."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS