Formule 1

George Russell blij voor Nyck de Vries: "Van de karting boys de enige die nog niet in de F1 reed"

Uitgegeven door Bart • 17 oktober 2022 05:06

George Russell is zeer te spreken over de entree van Nyck de Vries in de Formule 1. De Friese coureur maakte vorige maand al zijn debuut als vervanger van Alex Albon en heeft voor 2023 een vast stoeltje bij AlphaTauri bemachtigd. Russell kijkt ernaar uit om De Vries langere tijd in de Formule 1 in actie te zien.

Nyck de Vries Max Verstappen


In 2018 werd Russell kampioen in de Formule 2 en eindigde De Vries achter Lando Norris en Alex Albon op de vierde plaats. Een jaar later pakte De Vries zelf de titel in de F2. Russell had een overstap naar de Formule 1 al eerder verwacht voor onze landgenoot.

"Van de karting boys die het verdienden was Nyck de enige die nog niet de stap naar de F1 had gemaakt", zegt Russell in een reactie bij Motorsport.com. "In 2011 en 2012 namen vijf coureurs het in karting tegen elkaar op. Dat waren naast mezelf ook Alex, Max, Charles en Nyck. De anderen rijden allemaal in de F1 en Nyck was de enige die dat nog niet deed, dus ik ben heel blij voor hem."

"Ik heb Nyck altijd hoog ingeschat", vervolgt Russell. "In karting was hij de te kloppen man. Nyck was in de kart misschien wel de meest succesvolle rijder. Om de stap naar de Formule 1 te maken, moet je op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Je moet een kans krijgen en soms staan de sterren niet goed voor je. In Monza heeft hij zich echt bewezen en ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen. Zonder twijfel zal hij sterk presteren. Hij heeft alles in zich om een geweldige F1-coureur te worden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS