Formule 1

George Russell blij met P4 in kwalificatie, maar: "Dit team heeft hogere normen en verwachtingen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 maart 2023 10:45 • Print artikel

George Russell reed een sterke kwalificatie in Jeddah. De Mercedes-coureur kwalificeerde op de vierde positie en mag door de straf van Charles Leclerc starten vanaf de derde positie. Russell prijst het team voor de solide prestatie en stelt dat ze het maximale uit het pakket hebben gehaald.

George Russell

"We hebben het potentieel en onze eigen verwachtingen overtroffen om een Aston Martin en een Ferrari te verslaan", vertelde Russell. De Brit was tevreden met zijn prestatie en benadrukte dat Mercedes er alles aan heeft gedaan om zich zo goed mogelijk voor te bereiden. "Het was geen makkelijke klus. We hebben 's nachts veel werk verzet. We weten dat we nog niet in de strijd om de pole zitten, maar je moet het maximale uit jezelf halen en dat hebben we vandaag zeker gedaan."

Russell is nog niet helemaal tevreden. Hij bijt zich vast en hoopt op een podiumfinish: "We hebben morgen een gevecht, hoogstwaarschijnlijk met de Aston Martins en de Ferrari's. We zullen hard pushen om op het podium te komen en zien wat we kunnen doen. Dit team heeft hogere normen en verwachtingen voor zichzelf dan alleen in de top drie eindigen, maar we zullen alles geven om daar te staan."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS