Formule 1

George Russell aast op eerste podium van het seizoen: "We gaan voor P2 bij de constructeurs"

Uitgegeven door Bart • 2 juni 2023 08:45

Een jaar geleden stond George Russell in Barcelona op het podium en dat resultaat hoopt hij zondag te herhalen. De Brit van Mercedes stond dit jaar nog niet op het podium, aangezien die eer is weggelegd voor Red Bull en meestal Fernando Alonso. Russell put veel vertrouwen uit de recente upgrades aan de W14.

George Russell


Russell ziet dit jaar een groot verschil tussen de kwalificatie en de race. "Op zaterdagen liggen we zeker achter op Aston Martin en Ferrari en soms ook achter op Alpine. Op zondagen zitten we heel dicht bij Aston Martin. Het wordt dit weekend een goede test. Ik denk dat we Ferrari kunnen verslaan en het gat naar Fernando kunnen dichten, maar hij is zeker erg snel. We willen ook het gat naar Red Bull verkleinen en gaan voor P2 bij de constructeurs."

In Monaco liet Mercedes de upgrades zien en koos het voor andere sidepods, een nieuwe vloer, een andere ophanging en een vernieuwde achtervleugel. Russell was er goed over te spreken. "We zijn geen rare verrassingen tegengekomen en dat is positief als je zo veel verandert. Barcelona wordt de echte test. In Monaco hebben we niets geleerd, dat moet in Barcelona gaan gebeuren. We moeten de vernieuwde auto zo snel mogelijk leren kennen en weer verder verbeteren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS