Formule 1

George Russell: "Tijdens races met reversed grid zien wij er maar stom uit"

Uitgegeven door Bart • 17 september 2020 20:14

De Formule 1 speelt met het idee om de kwalificatie middels een sprintrace met reversed grid te houden. De startvolgorde voor die sprintrace zou dan bepaald worden door de omgekeerde WK-stand. Coureurs uit het achterveld zouden dan vooraan komen te rijden, maar George Russell is er geen voorstander van. "Dan zien we er maar stom uit", aldus de Brit van Williams in een reactie aan RaceFans.

George Russell


"Het is een feit dat wij de langzaamste auto van de grid hebben", zo legt Russell uit. "Of in ieder geval één van de langzaamste auto's. We worden levend opgegeten. Je probeert natuurlijk wel om als een gek te verdedigen, maar je neemt het op tegen veel snellere auto's. Uiteindelijk zie je er dan maar stom uit. Ze zijn sneller, kunnen 10 meter later remmen en razen er simpel voorbij."

Rijdend voor één van de topteams zou Russell geen probleem met een race met reversed grid hebben. "Dan zou ik het graag willen, want als je het hele veld inhaalt, word je gezien als een held. Je kunt coureurs letterlijk opvreten, omdat je een superieure auto hebt. Maar voor de coureurs van Williams, Haas en Alfa Romeo is er niks aan, omdat die andere auto's zo veel sneller zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS