Formule 1

Geen excuses door Fernando Alonso: "Waren simpelweg te langzaam"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 juni 2023 19:21

Fernando Alonso reed afgelopen weekend zijn thuisrace in Barcelona. Hij reed al zijn slechtste kwalificatie van het seizoen en eindigde dit seizoen ook nog niet zo laag als in Spanje. Hij moest namelijk genoegen nemen met de zevende positie. De Spanjaard hoopt zich in Canada te revancheren.

Fernando Alonso

In de eerste zes races van het seizoen scoorde ‘El Matador’, maar liefst vijf podiumplekken. Alonso weet dan ook niet goed hoe het kan dat het dit weekend niet lekker boterde: "Ik weet niet hoe het komt. Het kan zowel met upgrades van andere teams als de baanomstandigheden te maken hebben. Dit circuit ligt ons niet het beste. Vanaf VT1 stonden we op een compleet andere afstelling dan we hadden voorspeld. We moesten dus veel werken tijdens het weekend om tevreden te zijn met de auto, wat nieuw voor ons was. Vanaf VT1 waren we normaal gesproken altijd direct tevreden. Hier moesten we er meer werk in stoppen."

"Het probleem was niet dat we pech hadden of verschillende strategieën of iets dergelijks. Ik denk dat we simpelweg te langzaam waren in vergelijking met Mercedes, zowel op de zachte als harde band. We concentreerden ons gewoon op de Alpines, AlphaTauri's en we hielden het tempo hoog vergeleken met de Ferrari's."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS