Autosport Internationiaal Singleseaters • World Series by Renault

GP3-coureur Janosz vervangt dit weekend Cecotto jr. in de F3.5 V8 op Paul Ricard

Uitgegeven door Nick van den Berg • 24 juni 2016 10:09

De 23-jarige GP3-coureur Arthur Janosz maakt dit weekend zijn debuut in de Formule V8 3.5 met het team van RP Motorsport. Op het Zuid-Franse Paul Ricard vindt de vierde ronde van de Formule V8 3.5 plaats dat wordt verreden in het voorprogramma van de Blancpain Endurance Series. Janosz is daarentegen geen onbekende bij het Italiaanse team. In 2014 werd de Pool tweede in het Euroformula Open met dit zelfde team. RP Motorsport heeft Johnny Cecotto jr. ontslagen wat opmerkelijk te noemen is aangezien de Venezolaan vierde staat in de tussenstand. Janosz zal aantreden naast Vitor Baptista.

“Ik kan niet wachten om voor het eerst achter het stuur te kruipen van de 3.5 V8 bolide. Het is een extreem snelle auto met veel downforce. Het zal voor mij de eerste keer worden achter het stuur van deze bolide maar het team is voor mij wel bekend, wat alleen maar als voordeel kan uitwerken. Ik zal mijn best doen om een mooi resultaat neer te zetten op Paul Ricard dit weekend,” meldt Janosz.
Teambaas Fabio Pampado is ook erg blij met de aanstelling van Janosz.

“Wij kennen Arthur al langer en hebben met hem samengewerkt. Wij weten dat hij veel talent bezit en zijn benieuwd hoe hij dit weekend weet te presteren. Wij zullen het beste in elkaar naar boven proberen te halen voor hopelijk een mooi resultaat.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS