Autosport Internationiaal Singleseaters • World Series by Renault

Beitske Visser toch in actie in Formule V8 3.5 voor debutant Teo Martin Motorsport

Uitgegeven door Nick van den Berg • 15 april 2016 04:46

Nederlands meest talenvolle vrouwelijke coureur, Beitske Visser komt komend seizoen alsnog in actie in de Formule V8 3.5 Series. De 21- jarige Nederlandse tekende reeds een contract voor het Spaanse team van Pons Racing, maar dat team bevestigde een tijdje geleden zich meer te focussen om de werkzaamheden in de motorsport waar teambaas Sito Pons ook actief is. Zodoende kwam Visser zonder stoeltje te zitten maar ze testte afgelopen winter voor Strakka en Teo Martin Motorsport.

Beitske Visser

De Spaanse renstal van teameigenaar Teo Martin maakt komend seizoen zijn debuut in de singleseaters. Het team werd afgelopen seizoen kampioen in het GT Open kampioenschap met een Mclaren. Dit jaar besloot de renstal uit Madrid een overstap te wagen naar de Formule V8 3.5 en contracteerde dus alsnog de Nederlandse. Voor Visser wordt het haar derde op één volgende seizoen in de klasse na twee jaar actief te zijn geweest voor AV Formula.

Komend weekend start het seizoen van de Formule V8 3.5 op het circuit van Aragon, geleden in de regio Alcaniz. De serie komt hier nog éénmaal in actie samen met de Formule Renault 2.0 en de Renault Sports trophy. De rest van het jaar zal de Nederlandse grotendeels in actie gaan komen rondom het GT Open kampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS