Autosport Internationiaal Singleseaters • World Series by Renault

Audi-piloot Marco Bonanomi maakt terugkeer in Formule V8 3.5 Series op Spielberg

Uitgegeven door Nick van den Berg • 7 september 2016 08:16

De 31-jarige Italiaan, Marco Bonanomi zal komend weekend zijn rentree gaan maken in de Formule V8 3.5 series. De Italiaan rijdt tegenwoordig met een Audi R8 LMS GT3 in zowel de Blancpain Series als de ADAC GT Masters. Bonanomi is geen onbekende in de 3.5 Series. In 2007 en 2008 pakte de Italiaan maar liefst drie podia voor zowel RC Motorsport als Comtec Racing. Voor komend weekend op de Red Bull Ring mag Bonanomi instappen bij het Italiaanse team van RP Motorsport. Hij zal de #21 auto besturen naast Vitor Baptista. Bonanomi vervangt dus het zitje van Cecotto jr. RP Motorsport maakt dit jaar zijn debuut in de serie en staat momenteel zesde in het team kampioenschap.

marco Bonanomi Formule V8 3.5 series

Bonanomi begon zijn carrière in de formuleauto’s. Vanuit de Italiaanse Formule Renault doorgestroomd naar de Formule 3. Vervolgens aanstalten gemaakt in de Formule 3000 en via de Formule Renault 3.5 doorgestroomd naar de GP2. Na 2009 stapte de Italiaan over naar de GT’s en later naar de sportscars met een fabriekscontract bij grootmacht Audi. Bonanomi reed drie maal de 24 uur van Le Mans voor het Duitse merk. Sinds vorig jaar was er geen plaats meer voor de Italiaan in het World Endurance Championship bij Audi en stapte hij terug naar de GT’s. De Italiaan rijdt tegenwoordig in zowel de Blancpain Endurance Series bij het team van Sainteloc Audi als in de ADAC GT Masters samen met de ex-vriendin van Max Verstappen, Mikaela Ahlin-Kottulinsky bij het team van Aust Motorsport.

De Formule V8 3.5 Series begint komend weekend aan zijn zesde ronde van het kampioenschap van het in totaal negen weekenden. Komende vrijdag om 10:00 uur start de eerste collectieve test op de Oostenrijkse Red Bull Ring waarbij de coureurs zowel zaterdag als zondag een race rijden van 40 minuten + 1 ronde.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS